World News Turkey

Çarşı pazarda bayram hareketliliği

Çarşı pazarda bayram hareketliliği
10
29 Temmuz 2020 - 9:55

Haber: Velat UYGUR

Cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde çarşı pazarda hareketlilik yaşanıyor. Esnaf son dakika alışverişinden oldukça memnun.
Kurban bayramı öncesinde Şanlıurfalı vatandaşlar sıcak havalara aldırış etmeden bayram alışverişi yapıyor. Şanlıurfa’nın en sık kullanılan alışveriş alanlarından olan Yıldız Meydanı ve Haşimiye ‘de vatandaşlar yoğunluk oluştururken, yaşanan alışveriş nedeniyle çarşı esnafı oldukça memnun.

Ramazan Bayramı öncesinde pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle bayram alışverişi yapamadıklarını, fakat kurban bayramında aileleri için alışveriş yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, artan fiyatlar nedeniyle şikâyetçi olurken, esnaflar ise fiyat artışının kendilerinden kaynaklanmadığını belirttiler.
Fiyatların geçtiğimiz yıla göre yüzde 50 artış gösterdiğini belirten vatandaşlar; “Ramazan bayramında alışveriş yapamadık ve pandemi süreci bizleri ve esnafları olumsuz bir şekilde etkiledi. Çocuklarımın bayram üzüntüleri adeta içimizi burktu.

Fakat Kurban Bayramında yasakların sınırlı olması nedeniyle bizlerde çocuklarımız için çarşı pazarda alışveriş yapmaya çıktık. Fakat fiyatların farklı olması bizleri biraz olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 50 civarında artış gösteren fiyatlar nedeniyle bizlerde alışverişlerimizi sınırlı tutmak zorunda kaldık” şeklinde konuştular.
Pandemi sürecini birçok sektörün fırsata çevirdiğini kaydeden esnaflar, özellikle giyim sektöründe toptan satış yapan firmaların krizi fırsata çevirdiklerini ve bu çerçevede fiyat artışları yaptıklarına dikkat çektiler.
Yıldız Meydanı ve Haşimiye esnafları, alışveriş hareketliliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde işlerimiz adeta durma noktasına geldi. Birçok esnaf arkadaşımız iş terki vermek zorunda kaldılar.
Fakat kurban bayramında alışverişe adeta hasret kalan vatandaşlar, akın akın çarşı pazarlara çıktılar. Bizler bayram öncesindeki bu hareketlilikten oldukça memnunuz. Fiyat farklarına baktığımız zaman ne yazık ki bu durum elimizde olan bir durum değil.

Pandemi sürecini adeta fırsata çevirenler var. Büyük firmalar özellikle fiyatlarını yükseltince bu durum perakende fiyatlarına yansıdı. Bizlerde esnaflar olarak daha uygun fiyatlar ile satış yapmak ve süründen kazanmak isterdik fakat ne yazık ki bunu şu anda yapabilme imkânımız yok. Fakat geçtiğimiz bayrama oranla alışverişin hareketli olması yüzlerimizi güldürdü.” şeklinde konuştular.
Öte yandan bankaların ATM’leri önlerinde vatandaşların para çekmek için oluşturdukları yoğunluklar ise objektiflerimize yansıyan başka bir ilginç görüntü olarak kayıtlarımız arasında yerini aldı. Bayram hareketliliğinin arife gününün gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.