World News Turkey

Balıklıgöl ’de balık artışları gözlendi

Balıklıgöl ’de balık artışları gözlendi
8
29 Haziran 2020 - 11:56

Haber: Velat UYGUR

Korona virüs tedbirleri kapsamında uzun bir süre kısıtlı ziyaretlere açılan Balıklıgöl, dünya genelinde olduğu gibi düzelen doğadan nasibini aldı. Balıklıgöl ’de balık artışları gözlendi.
Gerek tarihi gerek kültürü gerekse doğası ve maneviyatı ile dünya genelinde adından söz ettiren Şanlıurfa, korona virüs döneminde kısıtlı ziyaretlere açıldı. H.Z İbrahim’in zalim nemrut tarafından ateşe atıldığı ve ateşin suya, odunların ise balığa dönüştüğü rivayet edilen gölde, geçmiş yıllarda balık popülasyonunda azalmalar olmuş, hatta bu konuyu araştırmak için uzman ekipler bölgeye gelmişti.
Son zamanlarda korona virüs önlemleri çerçevesinde alınan tedbirler kapsamında bölgede sınırlı sayıda ziyaretlere izin verilmesiyle birlikte göl içerisinde bulunan balık sayılarında artışın olduğu gözlendi. Yeni yavruları gölde oluşturdukları sürüler, bu anı gören vatandaşların adeta yüzlerini güldürdü.
Balıklıgöl ‘de yaşanan bu artışı sevinçle karşılayan vatandaşlar; “Şanlıurfa dünya tarihinin en eski kentlerinin başında gelen bir il. İnsanlık tarihinin 12 bin yıl önce başladığı kayıtlara yansıyan ve gerek kültürü gerekse maneviyatı ile dünyada adını en üst sıralara yazdıran Şanlıurfa, Balıklıgöl ile de H.Z İbrahim’e de olan bağlılığını gözler önüne seren ve manevi değeri oldukça yüksek bir il.
Geçmiş yıllarda Balıklıgöl ‘de balık ölümlerinin artması ve göl içerisinde çok sayıda balığın yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını gördük. Yapılan araştırmalar sonucunda göl suyunun kirlilik oranının bir hayli yüksek olduğu ve balık ölümlerinin ise bu kirliliğe bağlı olduğu açıklanmıştı.
Gölde yapılan temizlik çalışmalarıyla birlikte, balık ölümleri durduruldu ve bu çerçevede, yeniden balıkların çoğaldığı gördük. Son aylarda özellikle korona virüs ile birlikte doğal dengenin dünya genelinde kendi kendini yenilediği haberlerini oldukça sık okuduk. Bu durum insanoğlunun doğaya ne denli bir zarar verdiğini göstergesi olarak karşımıza çıktı.
Fakat son zamanlarda özellikle korona virüs döneminde Şanlıurfa’da Balıklıgöl ziyaretlerinin kısıtlanmasıyla birlikte doğanın kendini yenileme olayına adeta bizlerde şahitlik yaptık. Gölde gözlerimizle görmüş olduğumuz yavru balık sürüleri, adeta yüzlerimizi güldürdü. Umarız bu dengeyle bir daha hiçbir insanoğlu oynamaz ve dünyanın dengesi en temiz haliyle devam eder” şeklinde konuştular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.